• 94 år i branschen
  • Fraktfritt vid 600 kr
  • Unikt sortiment
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Kardborrerot - Burdock 100 g Naturdrogeriet

Kardborrerot (Arctium lappa) Burdock root

- Rik på kalcium, klorogensyra, flavonoider, järn, inulin, lakton, polyacetylenes, kalium, harts, garvsyra och taraxosterol

- God som örtte

- Används till te och tinktur

- Lämplig smaksättare till bitter

- Kan användas för växtfärgning

Artikelnr: 65-3140.100
EAN-kod: 5703137906614
Slut i lager
Exkl. moms:
58 kr
{{ price }}

Bli notifierad

Tack för ditt intresse! Du kommer bli notifierad när varan återigen finns i lager i butiken.

  • 94 år i branschen
  • Fraktfritt vid 600 kr
  • Unikt sortiment
  • Beskrivning

    Kardborrerot är rik på kalcium, klorogensyra, flavonoider, järn, inulin, lakton, polyacetylenes, kalium, harts, garvsyra och taraxosterol. Klorogensyra är samma ämne som finns i gröna kaffebönor och flavonoider är en kemisk förening som är verksam som antioxidanter. Inulin är en hårdsmält kolhydrat som vi människor inte kan bryta ner och därför påverkar den inte vårt blodsocker. Däremot så fungerar inulin som föda för nyttiga tarmbakterier.

    Använd kardborreroten som smaksättare i te, läsk eller i bitter. Kan också användas för att färga tyg, ger färgen orange/grå.

    Kardborrerot heter Burdock root på engelska.

    Kardborre kan bli upp till två meter hög och har stora, hjärtformade blad och små, rödvioletta blommor. Växten växer i Sverige, och särskilt de torkade blommorna sticker ut, eftersom de runda kulornas taggar fastnar på kläder och djurpäls efter en promenad i buskarna och skogen.

    Rötterna, som är en meter långa, äts som grönsak i bl.a. Japan där de går under namnet Gobo. På medeltiden odlades kardborre också i Europa så att rötterna kunde ätas som en grönsak. Smaken påminner om kronärtskocka, som kardborre är relaterad till.

    Numera används rötterna sällan i matlagning, med undantag för i Italien, Brasilien och Portugal. Roten användes traditionellt i Storbritannien som en smaksättare i örtte och läsk, där den används tillsammans med maskros - en blandning som fortfarande produceras.

     

    Vid frågor om ursprungsland var vänlig kontakta NaturDrogeriet och ange batch-nummer som du hittar på påsen. info@natur-drogeriet.dk

    Innehåll:
    Torkad kardborrerot (Arctium lappa)

    Användning:
    1 struket tsk per kopp kokande vatten. Låt dra i 5-10 minuter. För starkare smak låt puttra i 20 minuter. 1 kopp intas med varje måltid. Kan anvädas i bitter.

     

    Bör inte konsumeras under graviditet. Tar du läkemedel, kontakta läkare innan användning! 

  • Recensioner

    Bli först med att recensera denna produkt!

    Din recension:

    För att skicka en recension måste du vara inloggad.