-
Beskrivning
Jordmandeln/Tigernöten/Chufan har hängt med oss i många miljoner år sedan våra förfäder vandrade ut på den afrikanska savannen. Chufa knölen är inte en nöt utan en rotknöl, precis som potatisen och har en hård brun yta/skal som kräver en speciell ”skrubb” metod för att avlägsna skalet och för att få bort fytinsyran. Många företag väljer att mala ner skalet, som i sin tur gör att halten av fytinsyran blir för hög i slutprodukten och då kan vi inte tillgodogöra oss nötens goda egenskaper.
I detta jordmandelmjöl hittar man väldigt lite skalrester, eftersom tillverkaren har utvecklat en metod, med vilken man kan få bort upp till 95% av skalet och därmed minskar man fytinsyran. Fytinsyra är ett naturligt försvars ämne som finns främst i ytterskalet på obehandlade sädesslag som ris, nötter och bönor. Fytinsyrans uppgift är att skydda växterna mot skadedjur och för att växten inte ska kunna gro för tidigt eller mögla. För att vår kropp ska kunna ta upp näringen från nötterna skall nötterna blötläggas innan användning.
Detta jordmandelmjöl är det absolut bästa vi har hittat på marknaden med väldigt finmalen struktur vilket ger minimalt med "knaster". God att göra gröt på!
OBS! Chufan är ingen nöt, därför kan nötallergiker använda den i matlagning och bakning. Mjölet är glutenfritt och kan användas i en paleokost samt i en AIP-diet.
Näringsinnehåll per 100 g
-
Recensioner
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.