-
Beskrivning
Kastanjemjölet tillverkas av italienska äkta söta kastanjer som väljs ut noggrant och torkas försiktigt i 2-3 veckor. Den mals sedan till ett fint mjöl. Mjölet kan användas i en paleo, raw och glutenfri diet.
Mjölet är helt glutenfritt; lämplig för att tillverka salta och söta rätter; kan också användas för att reda sås; innehåller mycket mineraler och fiber.
Du kan ersätta upp till 100% av mängden mjölet i receptet med kastanjemjöl eller blanda det med andra mjöl. På grund av sin arom är mjölet uppskattat av de som gillar smaken av kastanj. Det rekommenderas särskilt för bakning av bröd och bakverk, särskilt när man tillsätter jordnötter, mandlar, kastanjer, honung och choklad. Kastanjemjöl är en ny produkt inom reformköket i Sverige och de övriga länderna, dock inte Italien eftersom mjölet har varit känt där i hundratals år och har varit en konkurrent till vetemjöl i medeltida Italien. Där gör man bland annat en paj vid namn Castagnaccio som är en efterrätt gjord på kastanjemjöl som gärna ätes på hösten.
Det är också en populär ingrediens i bakverk i Frankrike.
Recept på pannkaka:
-
Recensioner
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.