0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Glutenfritt Jordmandelmjöl Raw & Eko 500g Mother Earth Premium

Jordmandelmjöl är glutenfritt och kan användas som ett nötalternativ vid bakning och matlagning. Smaken påminner om mandel. Det är en mångsidig ingrediens som kan ersätta mandlar och andra nötter.

Artikelnr: 175-1946
EAN-kod: 7340051806262
Finns i lager
Inkl. moms:
135 kr
{{ price }}
  • 94 år i branschen
  • Fraktfritt vid 600 kr
  • Unikt sortiment
  • Beskrivning

    Jordmandel, även kallad tigernut eller chufa internationellt, är ett halvgräs som producerar näringsrika och välsmakande rotknölar. Den bildar tuvliknande växtformationer och når vanligtvis en höjd på 40-50 cm. Det finns flera sorter av jordmandel, och vissa kan odlas i Sverige, men de är känsliga för frost och överlever vanligtvis inte vintern om de inte förvaras frostfritt. Blommorna varierar i storlek och kan vara grön- eller gulaktiga. Jordmandel planteras vanligtvis i april-maj och skördas på hösten.

    Jordmandel är en av de äldsta kända odlade grödorna i världen, dokumenterad så tidigt som för 4000 år sedan i Egypten. Den sägs ha kommit till Spanien runt 700 e.Kr. och odlas nu där kommersiellt, särskilt i området runt Valencia. Jordmandel odlas också i Nordafrika, USA, Mexiko och delar av Asien.

    Latinskt namn: Cyperus esculentus
    Ingredienser: Jordmandelmjöl
    Ursprung: Västafrika
    Förvaring: Förvaras torrt och svalt

    Näringsvärde per 100 g
    Energivärde: 1673 kj / 400 kcal
    Fett: 23,3 g
    - varav mättat fett: 6,7 g
    Kolhydrater: 63,3 g
    - varav sockerarter: 30 g
    Protein: 4,3 g
    Fiber: 6,7 g
    Salt: 0,01 g

  • Recensioner

    Bli först med att recensera denna produkt!

    Din recension:

    För att skicka en recension måste du vara inloggad.