-
Beskrivning
Den ursprungliga och "riktiga" kanelen från Sri Lanka!
Kanelens namn härstammar från det italienska canella, som betyder litet rör. Det lilla röret betecknar så klart formen på barkbitarna från kanelträdet som rullar ihop sig när de torkar. Nu är det inte så att italienarna är de största konsumenterna av kanel. Snarare är det mexikanerna, som gärna blandar kanelen med choklad. Men även i mellanöstern används kanelen flitigt, i allt från kyckling- och lammrätter till sötsaker och drycker. Amerikanarna föredrar emellertid kanelen i sina frukostflingor. Sitt ursprung har kanelen dock längre bort, nämligen i Sydostasien.
Den typen av kanel som går under det latinska namnet Cinnamomum verum, ”sann kanel” - som också anses vara just den ursprungliga kanelen - har sina rötter på Sri Lanka. Den är ljusare i färgen (och dyrare) än en av de i butikerna vanligare indonesiska kanelen, Cinnamomum burmannii, eller den kinesiska kassiakanelen, Cinnamomum aromaticum. Dessutom innehåller ceylonkanelen, Cinnamomum zeylanicum (vilket är samma som verum), mycket låga halter av cumarin, den toxinen som finns i övriga kanelsorter. De lankesiska kanelstängerna är spröda, då barken utgörs av flera tunna lager. Av dessa stänger kan du göra ditt eget pulver. Övriga sorter är mer hårda och grova, och ger inte efter för en mindre kaffekvarn. Denna variant av lankesisk kanel som vi erbjuder här är emellertid redan finmald!
Latinskt namn: Cinnmonum verum
Ursprung: Sri Lanka
Ingredienser: mald ekologisk lankesisk kanel
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 247 kcal
Fett: 1,2 g
- varav mättat fett: 0,3 g
Kolhydrater: 65,53 g
- varav sockerarter: 2,38 g
Fiber: 54,3 g
Protein: 3,89 g
Salt: 277 mg -
Recensioner
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.