• 94 år i branschen
  • Fraktfritt vid 600 kr
  • Unikt sortiment
0 Varukorg

 

Om Oss

 

Harry Blom

Örtagubben grundades 1930 av den legendariske örtpionjären Harry Blom. Han började då sälja örter på postorder, som då betraktades som ett mycket djärvt och modernt initiativ. Det gick bra, men det dröjde ända till 1964 innan Harry Blom öppnade sin första butik, Bloms Örtabod, på Luntmakargatan 90. Nu utvidgades sortimentet med homeopati, ett annat djärvt grepp från Harrys sida. Verksamheten expanderade vidare och Örtagubben flyttades 1972 till den nuvarande adressen Odengatan 37 som idag är en av Sveriges äldsta och mest kända hälsokostbutiker. Den 13 december 2010 öppnade Örtagubben en ny butik på Östermalmstorg på Nybrogatan 41. Den 2 juli 2022 öppnade Örtagubben ytterligare en butik på Högbergsgatan 32 på Södermalm. Dit flyttade vi även vår postorderverksamhet, som sedan 2004 legat bakom vår butik på Odengatan 37. Företaget drivs fortfarande i Harry Bloms anda, trots att mästaren själv gick ur tiden 1983.

Vår affärsidé är att ha ett brett utbud och att erbjuda högsta kvalitet på produkter, know-how och service. Vår personal är mycket erfaren och kunnig. Här gäller verkligen ”Hälsan framför allt”. Vi strävar ständigt efter att erbjuda produkter som inte innehåller onödiga tillsatser, som inte har testats på djur och som inte har ett oklart ursprung.
 
Sammantaget betyder det att Örtagubben har en god renommé och åtnjuter kundernas fulla förtroende. Precis så som Harry Blom skulle vilja ha det.

Örtagubben AB är rankad till TRIPPEL-A klass av Bisnode. Endast 3% av Sveriges alla företag tillhör denna grupp. Det betyder hög köptrygghet för våra kunder. Vi på Örtagubben är oerhört stolta!  
 
Med värme, Bengt-Åke & Lucia Gärdlund

 

Trippel A logga