-
Beskrivning
Miso tillverkas vanligen av soja, salt och vatten som får jäsa med hjälp av en jästsvamp (Aspergillus oryzae). Förutom sojabönor kan det även vara lite säd och ris i också. Misopastan varierar i smak och utseende och kan andvändas som buljong i såser, dressingar eller som bas till en misosoppa.
Guide till de olika misosorterna:
Miso Shiro är gjord på sojabönor och ris, och är den ljusaste sorten med god och något söt smak.
Miso Genmai är gjord på sojabönor och råris, är mellanljus och smakar lite sötare än miso mugi.
Miso Mugi är gjord på sojabönor och korn, och är den mörkare sorten.
Miso Hatcho är gjord på bara sojabönor, och har åldrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.
Ingredienser: Vitt ris, vatten, SOJAbönor, havssalt, sötpotatissirap (sötpotatisstärkelse+KORNmalt), alkohol, kojiferment.
-
Recensioner
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
-
Om tillverkaren
Biofood är en livsmedelsimportör och -distributör. Företaget har närmare 30 års erfarenhet av import och försäljning av ekologiska livsmedel. Allt började med att Denny Abrahamsson, en pionjär inom ekologisk mat, startade under tidigt 80-tal en ekologisk livsmedelsbutik, som fortfarande finns kvar på söder i Stockholm. Denny reste runt i Europa och köpte in ekologiska livsmedel som inte fanns i Sverige på den tiden. Fler och fler butiker hörde av sig till Denny och ville handla hans produkter och sälja i sina butiker. Det var så företaget Biofood föddes, en grossist med ekologiska livsmedel. Biofood har sedan dess sålt ekologiska livsmedel till olika marknader och takt med att intresset för ekologiskt har ökat i Sverige har också Biofood vuxit.