Miso tillverkas vanligen av soja, salt och vatten som får jäsa med hjälp av en jästsvamp (Aspergillus oryzae). Förutom sojabönor kan det även vara lite säd och ris i också. Misopastan varierar i smak och utseende och kan andvändas som buljong i såser, dressingar eller som bas till en misosoppa.
Guide:
Miso shiro gjord på sojabönor och ris, den ljusaste sorten med sötast smak.
Miso genmai gjord på sojabönor och råris, mellanljus och smakar lite sötare än Miso Mugi.
Miso mugi gjord på sojabönor och korn, den mörkare sorten.
Miso hatcho är gjord på bara sojabönor och har åldrats i cederfat i två år. Den har kraftigast smak.
Ingen av dessa innehåller tillsatt socker.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att trycka OK och surfa vidare på webbplatsen.