• 94 år i branschen
  • Fraktfritt vid 600 kr
  • Unikt sortiment
0 Varukorg

Så undviker du fästingbett med örtspray

 

Har du någonsin kampat eller vandrat och kommit hem med små blodsugande besökare? Fästingar är otäcka små varelser som älskar att hitta människor som njuter av utomhuslivet. Deras bett kan överföra sjukdomar som borrelia, så det är bäst att undvika dem helt och hållet.

Du har säkert hört talas om att använda insektsspray med DEET för att avvärja myggor och fästingar, men DEET är inte för alla. Den goda nyheten är att det finns naturliga växtbaserade alternativ som du kan inskaffa och som är mycket effektiva för att hålla fästingar borta från din hud utan kemikalier.

 

Varför använda en spray mot fästingar?

Att använda en spray mot fästingar är det smarta, naturliga sättet att undvika de otäcka små blodsugarna. Här är några skäl till varför:

• Fästingar bär på sjukdomar som Borrelia, TBE och andra som kan göra dig riktigt sjuk. En växtbaserad spray hjälper till att stöta bort fästingar så att de inte biter dig i första taget.

•Många sprayer innehåller naturliga eteriska oljor som pepparmynta, citronella, lavendel eller citron eukalyptusolja som fästingar hatar. Dessa växtbaserade oljor är ett säkert alternativ till starka kemikalier.


•Att spraya kläder, skor, campingutrustning och trädgård hjälper till att skapa en skyddande barriär. Återapplicera sprayen med några timmars mellanrum när du är ute för bästa skydd. Den starka lukten förvirrar fästingarna och maskerar de dofter som attraherar dem, t.ex. koldioxid och kroppsvärme.


•En växtbaserad fästingspray är barn- och husdjursvänlig. Du behöver inte oroa dig om din hund springer genom trädgården efter att du har sprayat.


Att använda en naturlig växtbaserad fästingspray är ett enkelt och effektivt sätt att njuta av utomhuslivet utan att behöva oroa sig för fästingar. Med rätt spray och korrekt applicering kan du undvika närkontakt med den bitande sorten och hålla dig säker hela säsongen. Så spraya på och ge dig ut!

  

Slutsats!

För att undvika fästingbett när du är ute i naturen kan en örtspray vara en effektiv och naturlig lösning. Du har nu kunskapen att göra din egen enkla spray med eteriska oljor som fästingar tycker är avskräckande. Spraya den på dig själv, särskilt på ben och fötter, innan du går ut. Du kan också spraya den på kläder, ryggsäckar, tält och sovsäckar.

Återapplicera sprayen var 2-3:e timme för att hålla dig helt skyddad. För bästa resultat kan du kombinera flera eteriska oljor som eukalyptus, lavendel, citronella och citrongräs, som har naturliga insektsdödande egenskaper. Du kan behöva experimentera med olika blandningar för att hitta en som du gillar och som fungerar bra för att mota bort fästingar i ditt område. Gör alltid ett lapptest på din hud först för att kontrollera eventuella biverkningar innan du applicerar sprayen helt.

Att använda en växtbaserad spray är ett säkert, naturligt alternativ för att undvika fästingbett kontra hårda kommersiella repellenter som innehåller DEET eller permetrin. Inget avskräckande medel är dock 100 % effektivt, så du bör fortfarande göra helkroppskontroller av fästingar när du kommer in. Undersök huden noga, särskilt varma, dolda områden som bakom knäna, mellan fingrarna och tårna, under armarna samt i och runt ljumskarna och håret. Att fånga fästingar tidigt minskar risken för att sjukdomar överförs.

Genom att vidta några enkla försiktighetsåtgärder kan du njuta av att vara ute i naturen utan att behöva oroa dig. Investera i växtbaserade spray, gör regelbundna fästingkontroller och håll utkik efter tecken på borrelia eller andra fästingburna sjukdomar när du har varit ute. Att vara vaksam och proaktiv hjälper till att säkerställa många glada, hälsosamma dagar med utomhusäventyr.