-
Beskrivning
Denna växt har stor utbredning i hela norra Europa. Det var isländarna som först upptäckte dess egenskaper, det är på grund därav som den fått namn av islandslav eller islandsmossa.
Denna växt har ett mycket rikt näringsvärde, t.o.m. större än flera av våra kulturväxter. Under år av missväxt har befolkningen på Island levnärt sig på lav. De bakar även bröd på denna mossa, uppblandat med mjöl, och kokar likaså gröt därav.
I arbetet "Gesund durch Heilplanzen" läses: "Det finns inte något bättre medel för magra personer, svaga barn, blodfattiga kvinnor och unga flickor, vilkas svaga slemhinnor alltid äro ömtåliga för förkylning"
Denna text är till stor del hämtad ur Örtagubbens 25 underbara läkeörter av Örtagubbens grundare Harry Blom. Mer information om islandslav och andra örter finns i boken.
Ingredienser: Islandslav (Cetraria islandica)
Ursprungsland: Rumänien
Förslag på användning: 50 gram islandsmossa till 1 liter vatten, får småkoka i 5 minuter, stå och draga i 10 min, silas och drickes 1 kopp 3-4 ggr dagligen. Blötlägges kvällen före användandet. Vattnet kastas bort och kokas med nytt vatten. Sötas, om man så vill.
-
Recensioner
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.